Szkoła Podstawowa nr 5 im. Mikołaja Kopernika w Łasku

Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 15.04.24r

 Obiad:

Zupa jarzynowa z ziemniakami (mąka z pszenicy durum, marchew, pietruszka, kapusta biała, brukselka, fasolka szparagowa, brokuł, kalafior, przyprawa jarzynowa, śmietana)

Gulasz wieprzowy (mięso z łopatki wieprzowej,cebula, przyprawy). Kasza pęczak. Ogórek kwaszony. Kompot owocowy

 

WTOREK 16.04.24r

 Obiad:

Zupa kalafiorowa z makaronem (mąka z pszenicy durum, skrzydła z indyka, włoszczyzna, kalafior, śmietana, przyprawa jarzynowa)

Kotleciki sojowe z ziemniakami. Sałatka wiosenna (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, majonez). Sok jabłkowy

 

ŚRODA 17.04.24r

 Obiad:

Zupa zalewajka z ziemniakami (skrzydła z indyka, włoszczyzna, zakwas barszczu białego, ziemniaki, kiełbasa Podwawelska, śmietana, przyprawa jarzynowa)

Schab wieprzowy duszony w sosie własnym (schab wieprzowy, cebula, mąka pszenna, przyprawy). Kluski Śląskie (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, sól) Fasolka szparagowa gotowana. Kompot wiśniowy

 

CZWARTEK 18.04.24r

 Obiad: 

Rosół z makaronem (mąka z pszenicy durum, skrzydła z indyka, włoszczyzna, Antrykot wołowy, przyprawa jarzynowa)

Kotlet pożarski (filet z kurczaka, jajka, bułka pszenna, bułka tarta, przyprawy) z ziemniakami. Marchewka gotowana. Kompot owocowy

 

PIĄTEK 19.04.24r

 Obiad: 

Zupa fasolowa z ziemniakami (skrzydła z indyka, fasola Jaś, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawa jarzynowa).

Kluski Leniwe (mąka pszenna, jajka, sól, twaróg półtłusty)polane masłem i posypane cukrem trzcinowym. Brzoskwinie. Herbata miętowa z cytryną i miodem